Cea mai scumpa masina din lume
 
V-ati astepta ca cea mai scumpa masina din lume sa fie un bolid de ultima generatie realizat de un producator gen Lamborghini, Ferrari, Pagani sau Koenigsegg, nu-i asa? Ei bine, faptele contrazic asteptarile, conform principiului “un produs nu costa cat cere vanzatorul ci cat plateste cumparatorul”. Din acest punct de vedere performera este o masina produsa tocmai in 1954. O masina clasica deci, si o masina de mare clasa in acelasi timp, nu de alta dar automobilul, aflat si astazi in perfecta stare de functionare, nu este altul decat cel care a concurat in 12 Mari Premii de Formula 1 in anii 1954 si 1955, castigand 8 dintre ele.

Este vorba de un exemplar al modelului Mercedes-Benz W196 (vezi imaginea de mai sus) care, achizitionat la inceputul lunii iulie 2013 de catre un colectionar pentru nu mai putin de 29,6 milioane de dolari a propulsat acest bolid drept cea mai scumpa masina din lume. Cumparatorul va sta in acelasi scaun din care a condus aceasta masina legenda motorsportului, argentinianul Juan Manuel Fangio, cel care a si castigat titlul de campion mondial la volanul acestei masini atat in 1954 cat si in 1955, fiind la vremea respectiva si cea mai rapida masina din lume.

Masina are un motor de 2.497 centimetri cubi ce dezvolta o putere de 257 cai-putere, cutie de viteze manuala si o greutate de 720 de kilograme. Este de asteptat ca proprietarul ei sa nu iasa cu masina la plimbare pe strazile oraselor ori pe autostrazi ci sa defileze cu ea in cadrul unor parade automobilistice ori pe circuite, masina reprezentand un varf in ceea ce priveste oportunitatea de a expune masini de colectie.
 
Vezi si care este cea mai scumpa masina de jucarie din lume.

Firma mutari Bucuresti
Mutari mobila Bucuresti
Mutari Bucuresti
Mutari locuinte
 

Vezi si…