Cel mai mare aeroport din Romania are o activitate intensa de-a lungul intregii zile, singura perioada de acalmie fiind intre orele 2 si 6 dimineata cand numarul de avioane care sosesc ori pleaca de pe aeroport este neglijabil. In medie 250 de avioane aterizeaza si decoleaza zilnic de pe aeroportul Otopeni, in medie in jur de 23.000 de pasageri tranzitand zilnic acest aeroport.

Capacitatea aeroportului este insa superioara valorilor de trafic actuale: aeroportul Otopeni are o capacitate operationala de 39 de miscari de aeronave pe ora si o capacitate de procesare de 2.400 de pasageri pe ora (plecari si sosiri) pentru zborurile internationale si 540 de pasageri pe ora (plecari si sosiri) pentru curse interne.

Iata mai jos lista companiilor aeriene care opereaza zboruri de pasageri cu aeronavele proprii de pe aeroportul Otopeni:

Aer Lingus, Aeroflot, Air Berlin, Air France, Air Moldova, Alitalia, Austrian Airlines, Blue Air, British Airways, CSA Czech Airlines, El Al, Flydubai, KLM-Royal Dutch Airlines, LOT-Polish Airlines, Lufthansa, Olympic Air, Qatar Airways, Romavia, SAS Scandinavian Airlines, Sky Airlines, Swiss International Air Lines, TAP Portugal, TAROM, Turkish Airlines

acestea efectuand curse internationale si interne catre nu mai putin de 68 de destinatii.
 
Aeroport Otopeni
(sursa foto)
 

Vezi si…