Bineinteles ca cei 40.000 de euro pe care i-ar avea Andreea Esca salariu lunar sunt o inventie. Chiar daca unii au scris ca informatia provine de la “persoane din cadrul Pro TV” sau “surse din cadrul televiziunii”. Salariul Andreei Esca este unul dintre cele mai bine pazite secrete din industria media si nimeni din sistem ori din sistemele conexe nu si-ar permite sa divulge o asemenea informatie. De exemplu daca cei de la Pro TV ar confirma acest salariu sau oricare altul comparabil cu aceasta valoare probabil ca Stirile Pro TV cu Andreea Esca ar suferi o scadere a audientei, oamenii obisnuiti renuntand sa se uite in ochii celei care castiga intr-atat incat cei din fotoliu nu numai ca nu se apropie de acea valoare dar nici nu se pot gandi la ea ori macar imagina.

Remarca “din sistem ori din sistemele conexe” este la fel de valabila, niciun angajat al Media Pro sau al bancii unde isi are Andreea Esca contul bancar nu si-ar permite sa divulge aceasta valoare, aflandu-se sub incidenta clauzelor de confidentialitate din contractul individual de munca, ce ii interzic acest lucru. A ramas de notorietate gafa lui Ciprian Enciu, un angajat al bancii unde Esca isi primeste banii, care a vrut sa divulge informatia contra a.. 500 de euro, alegandu-se cu pedeapsa cu inchisoarea si procese pentru daune morale cerute de banca la care lucra, inainte chiar sa apuce sa vanda secretul.

Dar, “din afara sistemului” suna altfel, nu-i asa? Daca angajatii Media Pro, fie ei la resurse umane unde tin evidenta angajatilor si salariilor lor, fie la financiar unde ordona platile bancare pentru angajati; daca angajatii bancii care gestioneaza conturile clientilor lor, nu pot divulga aceasta informatie din cauza clauzelor de confidentialitate valabile pe parcursul derularii contractului de munca si dupa incetarea acestuia pe o perioada de inca n ani; nu acelasi lucru se poate spune despre fostii angajati care nu se mai afla sub incidenta acelorasi clauze de confidentialitate pentru ca si-au parasit locurile de munca cu suficient de multi ani in urma incat durata clauzei sa fi fost depasita, acestia nu au nicio problema sa vorbeasca despre o informatie care teoretic nu mai e de actualitate. Pentru ca in realitate este inca relevanta, nu-i asa? Deci, cine afla primul ce salariu are Andeea Esca?
 

Vezi si…