Cea mai lunga masina din lume
 
Tineti-va bine si puneti-va centura de siguranta, cea mai lunga masina din lume masoara fix 30,48 metri. Da, ati citit bine, 30,48 metri lungime. Cu aproape 7 metri mai lunga decat un teren de tenis (ale carui dimensiuni regulamentare le puteti vedea aici). Bineinteles ca nu este o masina de serie, fiind construita intr-un singur exemplar, la comanda unui client, companie organizatoare de evenimente si oferind si servicii de inchirieri limuzine, acest exemplar fiind doar unul dintre multele modele de limuzine de inchiriat disponibile.

Autovehiculul a fost realizat de catre un californian pasionat de masini, colectionar de automobile si producator de masini de ocazie, printre clientii sai numarandu-se atat oameni excentrici cat si diverse companii precum cea care i-a solicitat acest (sa-i zicem cu indulgenta) automobil sau companii producatoare de filme.

Cea mai mare masina din lume este prevazuta cu 24 de roti si doua locuri pentru sofer: unul in fata, unul in spate. In ciuda lungimii sale limuzina are doar 16 locuri pe banchetele din interior, acestora adaugandu-li-se jacuzzi-ul si piscina, un pat “king size” o platforma pentru bronzat si un helipad pentru eventuala scapare pe calea aerului in cazul in care masina ramane blocata in trafic sau in cine stie ce curba mai stransa.
 

Vezi si…