Cea mai mica masina din lumePrin cea mai mica masina din lume referindu-ne bineinteles la o masina inamatriculata si capabila sa mearga pe drumurile publice, nu-i asa? Ei bine, am gasit-o si v-o putem arata, iar daca ajungeti in orasul american Phoenix, capitala statului federal Arizona, o puteti vedea cu ochii vostri. La volanul ei se va gasi Austin Coulson, in varsta de 29 de ani, care si-a propus si a si reusit sa isi indeplineasca visul cu ochii, acela de a conduce cea mai mica masina din lume.

In ciuda dimensiunilor ei pitice masina chiar este legala iar pentru a indeplini cerintele impuse prin lege Austin a trebuit sa doteze masina, printre altele, cu sticla securizata pentru parbriz, stergatoare functionale, lumini de semnalizare si de vizibilitate, centura de siguranta si bineinteles claxon. Toate miniaturizate, de la sine inteles. Rasplata a fost inmatricularea masinii de catre autoritatile din Phoenix, numarul de inmatriculare ales de posesorul ei fiind.. IM BIG. Referindu-se la conducatorul ei probabil, sau la dimensiunea ambitiilor sale. Circulatia pe drumurile publice ii este asadar permisa.

Masina este clasificata conform legilor americane in categoria vehiculelor de mica viteza, soferului fiindu-i permisa deplasarea pe drumurile publice cu o viteza de cel mult 40 de kilometri pe ora. Incalcarea acestei limite fiind bineinteles sanctionabila cu amenda si suspendarea permisului de conducere. Cu siguranta ca Austin a incercat sa mearga si mai repede, chiar el marturisind ca masina poate atinge 53 de kilometri pe ora, dar mentionand ca in lipsa suspensiilor, masina nefiind dotata cu asa ceva, condusul ei la viteza maxima da senzatii ca si cum s-ar deplasa cu 160 de kilometri pe ora, devenind cel putin periculos.

In final, sa mentionam si dimensiunile pe care le are cea mai mica masina din lume: 126,4 centimetri lungime, 65,4 centimetri latime si 63,5 centimetri inaltime. Iat-o:

Vezi si…