Lacul Vidraru
 
Probabil l-ati recunoscut deja din poza, cel mai adanc lac din Romania este lacul Vidraru, lac de acumulare situat pe cursul raului Arges. Inainte de anul 1960 in aceste locuri nu se afla niciun lac, doar raul Arges care curgea printre versantii muntilor Ghitu si Fruntii. Necesarul de productie de energie electrica, de apa pentru irigatii dar si de prevenire a inundatiilor a dus la construirea barajului Vidraru si implicit la crearea lacului ce poarta acelasi nume. In lac se varsa si apele raurilor Buda, Capra, Raul Doamnei, Cernatul, Valsanul, Topologul si Limpedea.

Adancimea maxima a lacului, de 155 de metri, se gaseste chiar langa baraj, adancimea lui scazand cu departarea de acesta. Suprafata lacului este de 893 de hectare, avand un volum de 465 de milioane de metri cubi de apa. In mod normal luciul apei se gaseste la 830 de metri deasupra nivelului marii dar acesta poate varia usor in functie de conditiile climaterice, de volumul de apa cu care este alimentat lacul si de necesarul de apa in aval de barajul Vidraru.

Lungimea lacului este de 14 kilometri, latimea maxima intre doua puncte ale sale este de 2,2 kilometri iar circumferinta sa este de aproximativ 28 de kilometri.
 

Vezi si…