Chitara clasicaDaca te afli in cautarea unui astfel de instrument, iata mai jos care sunt cele mai apreciate branduri de chitara clasica, asa incat sa razbati mai usor prin multitudinea de oferte existente in piata si sa poti alege cea mai buna chitara pentru tine.

Kremona

Unul dintre cele mai bune branduri prezente in industria productiei de instrumente muzicale, Kremona are o vechime de aproape 90 de ani, o experienta si un renume pe masura, muzicieni de marca preferand chitarele produse sub acest brand. Iata cateva exemple de artisti care au folosit chitara clasica Kremona: Xavier Padilla, Roberto Corrias, Elliot Easton, Mark Ballas, Scott Paul Graham sau Lyle Workman sunt doar cativa dintre clientii fideli acestei marci. Chitarele din varful gamei de produse Kremona sunt fabricate din lemn de cedru in combinatie cu lemn de trandafir, griful fiind realizat din artar indian iar gatul din mahon african. Daca sunteti dispusi sa investiti, puteti gasi si modele placate cu aur si butoane de chihlimbar. Daca va indreptati catre gama medie de produse, calitatea este in continuare exceptionala la un pret acceptabil care se situeaza intre 500 si 850 de dolari.

Manuel Rodriguez

Un must-have pentru orice chitarist care se respecta si care doreste sa se prezinte publicului la un nivel calitativ situat la superlativ. Experienta lor de mai mult de 100 de ani ii recomanda artistilor, atat celor profesionisti cat si celor aflati “in formare”. Preturile modelelor acestui brand se comercializeaza foarte bine, indeosebi cele aflate la putin peste 500 de dolari fiind la mare cautare, fiind atat accesibile cat si oferind apartenenta la un brand recunoscut.

Jose Ramirez

Un sunet impecabil insoteste sunetele scoase in acorduri, chitara fiind unanim apreciata la nivel international. Ca si brandul descris imediat mai sus, si chitarele Jose Ramirez pot fi gasite intr-o multitudine de variante, atat pentru incepatori cat si pentru profesionistii scenelor. Studiati ofertele, incercati-le daca aveti ocazia si convingeti-va.

Yamaha

Renumitul producator de instrumente muzicale isi gaseste un loc bun si in acest clasament al celor mai bune chitare din lume. Fiind recunoscuti pentru calitatea deosebita a altor categorii de instrumente, nu puteau face rabat de la calitate nici in ceea ce priveste performantele chitarelor. Lumea ii priveste insa cu scepticism pentru ca tara de origine a chitarelor lor nu este la fel de sonora precum in cazul altor marci, ele nefiind produse in tari europene cu traditie, gen Spania sau Italia, ci fiind realizate in China sau Indonezia. Scepticismul dispare insa din momentul in care doritorii le incearca produsele si se conving de calitatea acestora, excelenta raportand-o la pretul afisat in magazinele de specialitate.

Alhambra

Un nume mai nou in piata muzicala dar care s-a impus repede in special in randul tinerilor, oferindu-le produse de calitate la preturi foarte accesibile. Sunt produse excelente pentru lectii de chitara sau jocuri cu chitara, incepatorii gasindu-le potrivite pentru nivelul lor de experienta in timp ce finisajul, comparativ cu produsele echivalente ale altor producatori, este de exceptie chiar si pentru aceasta categorie de cumparatori si utilizatori.

Armin Hanika

Un alt nume potrivit pentru cei care urmeaza cursuri de chitara, Armin Hanika isi respecta renumele german dobandit inca de la aparitia primelor exemplare. Sunt modele dupa care si profesionistii intorc capul atunci cand le aud sunetele, drept pentru care nu doar incepatorii se indragostesc de ele ci si cei aflati intr-un stadiu mai avansat al evolutiei lor artistice, fidelitatea fiind cuvantul de baza pentru utilizatorii acestor instrumente.

Iberica

In ciuda numelui care va poate duce cu gandul la Spania, Iberica este o marca portugheza care s-a impus indeosebi in randul artistilor caracterizati de extravaganta, modelele acestui brand fiind oarecum neconventionale. Forma lor atrage iar cei care le incearca ajung sa isi doreasca sa detina o chitara Iberica. Merita sa le vedeti si sa le incercati pentru cateva acorduri, chitara nu dezamageste ba chiar surprinde de la prima intalnire. Coup de foudre cum s-ar zice.

Almansa

Nu in ultimul rand luati in considerare chitara clasica de la Almansa. Poate cel mai putin cunoscut dintre producatorii mentionati in acest articol, beneficiaza insa de experienta si abilitatile angajatilor sai care in trecut au lucrat pentru alte branduri dintre cele mentionate mai sus, aducand noului producator o buna recunoastere in ceea ce priveste produsele oferite cumparatorilor. Sugestia ramane valabila si in cazul chitarelor acestui brand, incercati macar una dintre exponatele din magazinele de instrumente muzicale pentru a va convinge de calitatea lor si a va face o idee daca vi se potriveste sau nu.
 

Vezi si…