Bancnote Euro
 
Vreti sa schimbati euro in lei? Ati ajuns in locul potrivit. Macar pentru a afla valoarea banilor pe care ii veti incasa in urma schimbului valutar. Avem cel mai simplu calculator de curs valutar si pentru a afla valoarea care va intereseaza nu trebuie decat sa introduceti suma pe care vreti sa o schimbati din euro in lei iar calculatorul va va afisa automat valoarea rezultata. Urmariti sageata si gata! E atat de simplu.

Iar daca tot sunteti aici iata si cateva informatii care poate vi se vor parea interesante, despre moneda euro: in iunie 2013 existau in circulatie nu mai putin de 15.497.240.200 de bancnote euro, a caror valoare totala era de peste 900 de miliarde de euro. Cele mai multe bancnote in circulatie erau cele de 50 de euro, un numar de aproximativ 6 miliarde de bancnote, cele mai putine fiind cele de 200 de euro, aproximativ 188 de milioane, surprinzator caci poate v-ati fi asteptat ca cele mai putine in circulatie sa fie bancnotele de 500 de euro care sunt in numar de aproape 600 de milioane de bucati.

Atunci cand au fost proiectate bancnotele euro, Banca Centrala Europeana a colaborata indeaproape cu asociatiile de nevazatori pentru a le permite si acestora sa foloseasca banii europeni. Asa incat bancnotele tiparite pot fi relativ usor recunoscute de catre persoanele cu deficiente de vedere

 • dupa dimensiunea bancnotelor, cu cat sunt mai mari cu atat valoarea lor e mai mare;
 • dupa culorile lor stridente: 5 euro – gri, 10 euro – rosie, 20 euro – albastra, 50 euro – portocalie, 100 euro – verde, 200 euro – galben-maronie si 500 euro – purpurie;
 • dupa cifrele foarte mari pe fiecare bancnota;
 • dupa tipariturile in relief pe bancnote.
   
  Iata asadar in lateral tot ce aveti nevoie pentru operatiile uzuale, atat curs valutar BNR cat si un convertor valutar simplu si eficient.
   

  Vezi si…