Formula 1
 
Daca initial calendarul competitional al Formulei 1 in 2014 prevedea nu mai putin de 22 de curse, cele mai multe din istorie si cu trei mai multe decat in sezonul 2013, ulterior Federatia Internationala de Automobilism (FIA) s-a repliat si a redus numarul curselor la 19, acelasi numar de intreceri pe circuite ca si in 2013. Un sezon oricum extrem de incarcat in care perioadele dintre doua curse se scurteaza, de asemenea timpul necesar pregatirii unor noi masini se reduce considerabil. Fapt care nu are darul sa estompeze din spectaculozitatea curselor ci, in cazul in care organizatorii reusesc egalarea nivelului calitativ al echipelor de top, sa creasca suspansul pana spre finalul sezonului.

Vor rezista bineinteles echipele de Formula 1 care vor face fata cheltuielilor de-a lungul unui sezon atat de lung, echipele mici fiind sortite sa se zbata in van. Putem vedea totodata si echipe medii care, prin lungirea programului competitional, vor avea sanse sa puncteze de mai multe ori si astfel sa-si construiasca un portofoliu de rezultate necesare in atragerea sponsorilor si implicit a fondurilor de care au nevoie pentru dezvoltarea unor masini mai performante.

Echipele de top se vor bate in continuare pentru primele locuri atat in clasamentul pilotilor cat si in cel al constructorilor dar cu inca trei mari premii in calendar, este destul de probabil ca in cazul unora dintre ele sa intervina uzura si astfel riscul pierderii unor puncte vitale, dand sansa celorlalte echipe sa vina din spate ori sa se distanteze.

Iata in continuare cum arata sezonul 2014 de Formula 1:

Program Formula 1 2014

Week-end-ul   Continentul   Tara   Circuitul de la
14-16 martie Australia Australia Melbourne
28-30 martie Asia Malaezia Sepang
4-6 aprilie Asia Bahrain Sakhir
18-20 aprilie Asia China Shanghai
9-11 mai Europa Spania Barcelona
23-25 mai Europa Monaco Monte Carlo
6-8 iunie America de Nord Canada Montreal
20-22 iunie Europa Austria Spielberg
4-6 iulie Europa Marea Britanie Silverstone
18-20 iulie Europa Germania Hockenheim
25-27 iulie Europa Ungaria Budapesta
22-24 august Europa Belgia Spa
5-7 septembrie Europa Italia Monza
19-21 septembrie Asia Singapore Marina Bay
3-5 octombrie Asia Japonia Suzuka
10-12 octombrie Europa Rusia Soci
1-2 noiembrie America de Nord SUA Austin, Texas
7-9 noiembrie America de Sud Brazilia Interlagos
21-23 noiembrie Asia Abu Dhabi Yas Marina

 

Vezi si…