Daca mergeti catre Hotel Libra Sibiu dinspre Ramnicu Valcea sau Brasov nu intrati in orasul Sibiu asa cum ati putea fi tentati. Atunci cand va apropiati de oras faceti dreapta pe A1 catre Nadlac/Bors/Sebes (aveti indicator pentru aceasta directie) luand-o astfel pe centura Sibiului care are regim de autostrada. In felul acesta veti evita mare parte din traficul urban pe ultima portiune a drumului catre hotel. La prima iesire de pe autostrada, marcata cu indicatoare Agnita/Sibiu iesire aflata la 1.000 (1), apoi la 500 de metri incadrati-va pe prima banda pentru a iesi catre dreapta (2).

Panglica pe care iesiti va va duce (dreapta la prima intersectie) catre podul catre supratraverseaza autostrada si se indreapta catre Sibiu. Mergeti tot inainte pana intrati in Sibiu, veti fi pe strada Stefan cel Mare pe care o parcurgeti pana la capatul ei, lasand Hidrosib pe partea dreapta, Independenta pe cea stanga, precum si o serie de blocuri preponderent pe dreapta. La sfarsitul liniei drepte urmeaza o curba usoara spre dreapta (3) apoi nu urcati catre stanga (catre Centru) si faceti din nou dreapta (4) pe strada Henri Coanda care va va da cu siguranta senzatia ca va indreptati spre o iesire din oras. Partial adevarat, la primul sens giratoriu faceti insa stanga (5) catre Agnita, trecand pe langa cladirea Concefa. Sunteti tot pe strada Henri Coanda pe care o parcurgeti de asemenea pana la capatul ei unde faceti din nou dreapta (6) si va continuati drumul aflandu-va pe strada Masinistilor. Mergand pe aceasta strada, a doua intersectie faceti la stanga pe strada Macaralei si la capatul acestei strazi va veti gasi in fata hotelului Libra din Sibiu (7).

Hotel Libra Sibiu

Daca veniti dinspre Sebes atunci e mai bine sa intrati in oras si sa tineti drumul cu cate doua benzi pe sens, fara sa schimbati directia de mers (ramanand astfel pe Soseaua Alba Iulia care tine loc si Drumului National DN1) pana ajungeti in inima orasului. La capatul soselei Alba Iulia traficul spre Bucuresti este deviat pe strada Dealului, cu sens unic (1). Faceti prima la stanga pe strada Banatului iar la capatul acesteia din nou stanga si apoi dreapta pentru a ajunge in Piata Unirii. Coborand catre Piata Unirii, la sensul giratoriu faceti stanga (3) catre Gara/Spital urgente, intrand astfel pe bulevardul Corneliu Coposu. Mergeti pe acest bulevard traversand orasul, directia Gara/Gusterita, fara sa schimbati directia de mers. In apropierea cailor ferate bulevardul urca un pod care supratraverseala liniile ferate, urcati pe acest pod. La terminarea podului bulevardul Corneliu Coposu se transforma in strada Gusterita, la capatul careia se afla hotelul Libra (4).

Hotel Libra Sibiu

Daca ajungeti in Sibiu cu trenul, de la gara Sibiu trebuie sa mergeti pe jos aproximativ 500 de metri pe strada Uzinei pana la bulevardul Corneliu Coposu pentru a putea lua din statia Simerom autobuzul 12 (directia Sembraz) pentru un drum de o statie inainte sa continuati pe jos inca 200 de metri pana la Hotel Libra Sibiu.
 

Vezi si…