Manastirea Frasinei din judeul Valcea este accesibila cu orice fel de autovehicul, pe patru sau pe doua roti, de asemenea cei care locuiesc intr-o relativa apropiere (Ramnicu Valcea, Calimanesti, Caciulata precum si satele din vecintate) pot ajunge la manastire chiar si cu bicicleta. Drumul European 81 / National 7 (Ramnicu Valcea – Sibiu) este cel din care se iese pentru a ajunge la lacasul de cult.

Dinspre Ramnicu Valcea catre Calimanesti treceti prin localitatile Bujoreni (lipita de Ramnicu Valcea) si Lunca (2 kilometri dupa Bujoreni) inainte sa ajungeti in satul Malu Vartop unde veti intalni primul mare indicator, aflat deasupra drumului, cu indicatiile Sibiu – inainte, Muereasca – la stanga, Daesti – la dreapta. Nu va lasati indus in eroare de acest indicator, strada catre stanga care se face chiar din dreptul indicatorului nu este cea corecta (oricum drumul national este marcat cu doua linii continue si nu aveti voie sa faceti la stanga), mai aveti nevoie sa parcurgeti inca aproximativ 350 de metri pana la intersectia din care pleaca drumul catre Muereasca, intersectie semnalizata de asemenea cu un indicator de mai mici dimensiuni aflat pe partea stanga a drumului. Dupa ce ati iesit de pe drumul national, la prima intersectie pe drumul comunal faceti din nou stanga si va veti indrepta catre satul Muereasca, trecand prin satele Malu Vartop si Hotarele. Veti traversa localitatea Muereasca (satul este asezat de-a lungul drumului deci il parcurgeti dintr-un capat in celalalt), de asemenea veti trece prin satele Muereasca de Sus si Andreiesti inainte sa ajungeti la Manastirea Frasinei, in total aproximativ 10 kilometri de la iesirea din Drumul National.

Din sens invers, venind dinspre Sibiu, Caciulata, Calimanesti, urmati drumul national E81 pana in localitatea Gura Vaii (88 kilometri departare de Sibiu). La aproximativ 1300 de metri de la intrarea in Gura Vaii se face catre dreapta drumul ce duce la manastirea Frasinei, iesire care nu este insa semnalizata corespunzator. In cazul in care ratati aceasta iesire din drumul national va veti indrepta in continuare pe drumul national catre localitatea Malu Vartop unde veti intalni un indicator deasupra drumului, cu indicatiile Ramnicu Valcea – inainte, Muereasca – la dreapta, Daesti – la stanga, de la acest indicator si pana la intersectie mai avand de parcurs aproximativ 260 de metri. Faceti dreapta la intersectia semnalizata corespunzator cu indicator Muereasca – la dreapta iar la prima intersectie pe acest drum veti face la stanga. Veti traversa localitatile Malu Vartop, Hotarele, Muereasca, Muereasca de Sus si Andreiesti, ajungand dupa aproximativ 10 kilometri la Manastirea Frasinei (click aici pentru site-ul manastirii).

Drum bun!

Cum ajung la Manastirea Frasinei?
 
Cum ajung la Manastirea Frasinei?
 

Vezi si…