Cartofi
 
Deliciosi cartofii de la McDonald’s, nu-i asa? Nici macar cei de la KFC nu reusesc sa-i egaleze in ceea ce priveste gustul si savoarea. Secretul consta intr-un mix de ingrediente dus la perfectiune si un mod de preparare aproape imposibil. Reteta nu sta insa sub atentionarea “Nu incercati asta acasa” cum deseori vedeti in documentarele cu incercari extreme de la televizor asa incat, daca vreti sa va incumetati macar o data-n viata sa pregatiti cartofii ca sa iasa precum cei de la binecunoscutul lant de restaurante fast-food, iata reteta de cartofi McDonalds.

Ingrediente:
  • cartofi – 1 kilogram
  • ulei de arahide
  • otet alb distilat
  • zahar
  • sare fina de mare
  • o lamaie
  •  
    Etapa 1
    Turnati intr-un vas suficient de incapator 6 cani de apa rece si 2 linguri de otet alb distilat. In aceasta apa cu otet introduceti cartofii decojiti si taiati feliute subtiri ca la McDonald’s. Lasati-i in aceasta apa timp de 10 minute. Clatiti apoi cartofii cu apa rece. Din nou, intr-un vas suficient de mare turnati 8 cani de apa rece si 2 linguri de otet, introducand apoi cartofii in aceasta apa. Acoperiti vasul si lasati-l timp de aproximativ 10 ore. Puteti efectua aceasta prima etapa intr-o seara, pentru a avea cartofii gata de preparare a doua zi dimineata.

    Etapa a 2-a
    Turnati 4 cani de apa si jumatate de cana de zahar intr-o oala, punand-o la foc pana cand se topeste zaharul. Lasati lichidul astfel format sa se raceasca. Intr-un alt vas turnati 4 cani de apa, 2 linguri de otet si sucul de la o lamaie stoarsa.

    Etapa a 3-a
    Dupa racirea siropului dulce mutati cartofii lasati peste noapte in vasul cu sirop racit. Adaugati apoi siropul rece pregatit din apa, otet si lamaie. Lasati cartofii in acest lichid timp de jumatate de ora apoi clatiti cartofii.

    Etapa a 4-a
    Puneti la foc de 390 de grade 4 cani de ulei de arahide pana cand uleiul se incinge. Scufundati cartofii in acest ulei incins timp de 50-60 de secunde folosind o sita pentru cartofi, apoi scoateti cartofii si lasati sa se elimine uleiul in exces prin scurgerea lui de pe cartofi prin sita. Dupa ce cartofii s-au racit punetii pe o foaie de gatit si depozitati-i in congelator pentru 4-5 ore.

    Etapa a 5-a
    Puneti la foc de 275 de grade 4 cani de ulei de arahide pana cand uleiul se incinge. Scufundati cartofii in acest ulei incins si lasati-i sa se prajeasca timp de 5 minute. Scoateti cartofii si mariti temperatura focului la 375 de grade, dupa care scufundati din nou cartofii in uleiul incins si lasati-i sa se prajeasca inca 5 minute. Scoateti cartofii, lasati sa se elimine uleiul in exces, presarati sare si ii puteti servi dupa ce acestia incep sa se raceasca.
     

    Vezi si…