Scoala de pilotaj
 
Cu siguranta ca cea mai buna scoala de pilotaj elicoptere este cea urmata de pilotul din imaginile de mai jos. Rezerva-ti 60 de secunde ca sa vezi ce poate sa faca acest pilot absolut fenomenal, si nu intr-o demonstratie sportiva cum poate te-ai astepta sa fie cadrul unei astfel de performante ci chiar la locul sau de munca, deasupra unei paduri.

Evident ca greutatea incarcaturii este mult inferioara puterii si capacitatii portante a elicopterului, ceea ce ii permite o manevrabilitate sporita si o viteza mai mare de operare a aeronavei dar tocmai pornind de la acest mic detaliu, al greutatii incarcaturii, se naste isprava pilotului din filmuletul de mai sus, caci greutatea mica face ca amplitudinea miscarilor pendulante ale incarcaturii sa fie mare. Cu atat mai mult e de admirat performanta pilotului de a reusi plasarea balotilor la punct fix in conditii de viteza si pendulare extreme.

Aparent este vorba de brazi de Craciun al caror transport de la locul de taiere catre masinile ce urmeaza sa-i duca la statiile de triere, sortare si vanzare se poate face doar pe cale aeriana din cauza lipsei unui drum de acces motivat bineinteles prin protejarea padurii dese deasupra careia actioneaza pilotul acestui elicopter cu o precizie senzationala.
 

Vezi si…