CFR Cluj
 
Stim, multa lume se intreaba cine a fost doctorul Constantin Radulescu, cel care da numele stadionului echipei de fotbal CFR Cluj. Iata momentul si locul sa il prezentam pe cel care a facut istorie pentru fotbalul din Romania si mai exact, din Cluj-Napoca, e drept, in vremuri despre care foarte putini isi mai aduc aminte.

Fotbalist si mai apoi antrenor, Constantin Radulescu si-a facut aparitia in lumina reflectoarelor in sezonul 1942-1943, debutand la Sportul Studentesc si reusind impreuna cu colegii sai ca prin prestatii excelente sa ajunga pana in finala Cupei Romaniei din acel sezon. In vara anului 1943 s-a transferat la “U” Cluj-Sibiu, in fapt la echipa Universitatea Cluj care in perioada 1940-1945 a fost nevoita sa se mute temporar la Sibiu din cauza Dictatului de la Viena prin care Romania a fost nevoita sa cedeze Ungariei aproape jumatate din suprafata Transilvaniei. A evoluat la “U” Cluj pana in 1949, in acest interval de timp studiind si medicina la facultatea de profil din cadrul universitatii de care apartinea echipa de fotbal.

Odata cu terminarea facultatii Constantin Radulescu s-a mutat din nou, de aceasta data la CFR Cluj, noul club de fotbal asigurandu-i si incadrarea ca medic la Spitalul CFR din acelasi oras (de unde titulatura de Doctor), evoluand la aceasta echipa pana la retragerea sa din activitatea competitionala, in 1955, cauzata de o accidentare grava.

A preluat imediat grupele de juniori ale CFR-ului dar pentru doar un an de zile, in 1957 devenind antrenorul echipei de seniori a CFR Cluj, care la vremea aceea juca in Divizia B. A plecat de la echipa odata cu fuzionarea in 1960 a CFR-ului cu Dermata Cluj dar a revenit in 1967, reusind promovarea in Divizia A in cel de-al doilea sezon petrecut la echipa, 1968-1969. A ramas antrenorul echipei de seniori pana in 1976, intr-unul dintre sezoane (1972-1973) reusind o clasare onorabila, pe locul al 5-lea in campionatul national de fotbal, performanta egalata de club abia in sezonul 2005-2006. A mai antrenat pe CFR Cluj intre 1979 si 1982, apoi intre 1992 si 1995, ramanand unul dintre oamenii emblematici ai clubului de fotbal din orasul din inima Ardealului, respectat pentru eforturile si devotiunea sa prin denumirea stadionului dupa numele sau.
 
Vezi si…

  • Faze tari din fotbal
  • Faze comice din fotbal
  • Perle fotbalisti
     

    Vezi si…