Dar oare a fost vreodata trupa destramata? Este foarte adevarat ca in ceea ce priveste cariera scenica si componistica a trupei Simplu, aceasta s-a incheiat la un moment dat, dar baietii au ramas si dupa acest moment la fel de prieteni ca inainte si au putut fi vazuti impreuna intr-o multime de ocazii particulare sau oficiale, mai mult, au cantat si dansat impreuna sub titulatura Simplu la diverse evenimente, e drept ca mai ales in ultima perioada, comparand cu momentul asa-zisei “despartiri”. Iata cateva exemple: in cadrul spectacolului prilejuit de finala concursului Romania Danseaza din luna mai 2013; aniversarea a 10 ani de existenta a postului de radio Kiss FM; lansarea primului videoclip al lui Piticu, videoclip realizat in colaborare cu colegii sai de la trupa Simplu, ambele evenimente in toamna aceluiasi an.

Trupa SimpluIar surprizele par sa continue, Smiley fiind cel care a dezvaluit in noiembrie 2013 ca trupa va pregati fanilor cateva lucruri neasteptate in perioada urmatoare. Este vorba de un proiect pe care baietii il vor derula impreuna si care are ca termen pentru finalizarea sa un an si jumatate. Poate parea mult dar avand in vedere ca toti membrii trupei sunt implicati in proiecte personale, cariere solo, contracte cu parteneri media sau afaceri de condus, este in acelasi timp si de inteles.

Daca membrii trupei sunt arhicunoscuti, daca discografia lor este demult memorata si cantata/dansata, mai putin cunoscuta este originea numelui trupei Simplu. Baietii, proveniti din fuziunea a doua trupe de breakdance – Extreme din Bucuresti si Mesaj Nou din Pitesti, aveau in jurul anilor 2000 oportunitatile necesare pentru a-si demonstra talentul pe scena datorita genului nemaivazut pana la acea vreme in Romania, fiind acceptati si chemati la mai multe evenimente, fara sa-si faca inca grija unui nume de scena, fiind mai preocupati sa-si construiasca imaginea de dansatori nonconformisti.

La un astfel de spectacol trupa a fost trecuta pe lista dar fara un nume specific, spre disperarea prezentatorului care nu stia cum sa ii anunte spectatorilor si care, ajuns in criza de timp, le-a cerut imperativ baietilor sa ii spuna numele formatiei. Luati pe neasteptate si nepregatiti pentru o astfel de intrebare cu atat de putin timp inainte de prestatia scenica, baietii s-au fastacit si au inceput sa vorbeasca intre ei, lipsiti de imaginatie pentru nascocirea in mod spontan a unui nume. Una dintre replicile lor soptite, “Zi ma’ un nume simplu”, a ajuns la urechile prezentatorului, de fapt doar ultimul cuvant din aceasta replica prin care baietii se imboldeau pentru gasirea unei solutii, atat trebuindu-i prezentatorului sa strige in microfon “Acum, doamnelor si domnilor, urmeaza Trupa Simplu”, acesta ramanandu-le si numele cu care au facut cariera. Baietii au gasit apoi si o descriere a acronimului SIMPLU: Simplu + Idei + Munca + Putere + Lupta + Uniti, care a functionat si ca motto al activitatii lor.

Sa reamintim si componenta in care trupa Simplu a obtinut succesul: Smiley – pe numele sau real Andrei Tiberiu Maria, CRBL – Eduard Mihail Andreianu, Piticu – Ionut Dumitru, Francezu – Marius Viorel Alexe si Omu Negru – Laurentiu Ionescu. De asemenea albumele lansate de trupa Simplu de-a lungul anilor:

 • Provocarea (2001)
 • X-trem de simplu (2001)
 • Oare stii… (2002)
 • Oare stii… (editie speciala, 2002)
 • Zece (2004)
 • RMX Simplu (2005)
 • Oficial imi merge bine (2006)
 • Best of Simplu (2006)
 • Puppet (2009)
 • Dance Or Die Trying (2011)

  .. dintre care trei albume au fost recompensate cu Discul de Aur (Oare stii…, Zece si Oficial imi merge bine). Pe langa aceste distinctii se mai regasesc premiile primite de la MTV (Cea mai buna coregrafie, in 2003), Jetix Kids Awards (Cea mai buna trupa masculina, in 2005; Cea mai buna formatie din Romania, in 2006), Romanian Music Awards (Best Boys Band, in 2002; Best Group si Best Video, in 2007), Premiile Muzicale Radio (in 2007, pentru Cea mai buna formatie pop-dance si Cel mai bun cantec pop-dance al anului 2006) si Premiile Industriei Muzicale (Best Show, in 2008).
   

  Vezi si…