Daca v-ati pus intrebarea cate continente sunt in lume, ei bine, raspunsul este sapte, pe care le gasiti reprezentate si in imaginea de mai jos. Astfel, cele 7 continente ale Terrei sunt: Europa, Asia, Africa, Australia, America de Nord, America de Sud si Antarctica. Dar, veti vedea in continuare, ele pot fi si mai putine.

Continentele lumii
 
In anumite contexte Europa si Asia pot fi considerate impreuna datorita faptului ca din punct de vedere fizic ele nu sunt nicicum separate (prin mari, oceane) ba se gasesc pe aceeasi placa tectonica, Eurasia, de unde si denumirea lor comuna. De unde ar rezulta 6 continente. Tot sase deriva si din considerarea separata a Asiei si Europei dar considerarea celor doua Americi ca formand un singur continent: America. Iar daca grupam si Americile si Europa si Asia rezulta chiar cinci continente. Oficial insa, continentele lumii sunt in numar de 7.

Dar stiati ca aceste continente au derivat dintr-un singur supercontinent care exista cu doar 250 de milioane de ani in urma si care a fost denumit Pangeea? Va invitam sa urmati acest link pentru a vedea un scurt filmulet in care va este prezentat modul in care s-au desprins si deplasat actualele continente dupa desprinderea lor din Pangeea.
 

Vezi si…