Curs valutar BNR
 
Vrei sa vezi un curs valutar BNR? Ai ajuns in locul potrivit. Zi de zi iti oferim informatiile actualizate privind cursul valutar de schimb pentru principalele valute tranzactionate in Romania, de asemenea alaturi de acestea poti vedea si variatia fata de ziua precedenta pentru a-ti face o idee despre tendinta pe care fiecare valuta o are in aceste zile. Mai mult, avem pentru tine si un convertor valutar foarte usor de utilizat: doar introduci suma pe care o vrei convertita dintr-o moneda in alta iar convertorul isi face singur treaba dupa cum bine te poti convinge singur, ca sa-ti arate valoarea echivalenta in moneda dorita. Urmeaza sageata din dreapta pentru a ajunge la lista de curs valutar si la convertorul valutar.

Daca tot sunteti aici iata si cateva informatii despre monedele cele mai circulate ca si despre leul romanesc:

  • In Europa exista aproximativ 15 miliarde si jumatate de bancnote euro, a caror valoare monetara este de peste 900 de miliarde de euro. Dintre acestea, un miliard si jumatate de bancnote sunt de 5 euro, 2 miliarde sunt de 10 euro, 2,8 miliarde sunt de 20 euro, 6,4 miliarde sunt de 50 euro, 1,7 miliarde sunt de 100 euro, 188 de milioane de bancnote sunt de 200 de euro si 580 de milioane sunt de 500 euro.
  • Anual, 7.000 de tone de bancnote de dolari sunt scoase din circulatie, facand loc altor bancnote noi. Motivul il constituie deterioararea lor, durata medie de viata variind intre 6 ani pentru bancnota de 1 dolar si 15 ani pentru bancnotele de 100 dolari. Bancnotele sunt insa reciclate. Nu se transforma din nou in bani ci in produse obisnuite, reintrand astfel in economie.
  • Lira sterlina este a patra cea mai tranzactionata moneda la nivel global, dupa dolarul american, euro si yenul japonez. Este insa cea mai veche moneda aflata inca in circulatie, lira sterlina aparand pentru prima data in secolul al 8-lea. La inceput au fost foloside monede, primele bancnote fiind tiparite de catre Bank of England in secolul al 17-lea, mai exact in anul 1694.
  • Leul romanesc isi are originile in talerii olandezi care erau folositi in Tara Romaneasca, Moldova si Transilvania in secolul al 17-lea si care aveau gravati un leu, aceasta denumire fiind adoptata in 1867 ca moneda oficiala a Principatelor Unite.

 

Vezi si…