Daca lungimea unui teren de tenis de camp este fixa, fiind de 23,78 metri, latimea sa variaza in functie de tipul jocului: de simplu sau de dublu. In cazul jocului de simplu meciurile se desfasoara pe latimea de 8,23 metri, jocurile de dublu desfasurandu-se si pe cele doua margini laterale care duc la o latime standard de 10,97 metri.

Distanta de la fileu la cele doua linii de serviciu trebuie sa fie de exact 6,40 metri, linia de centru aflandu-se bineinteles la jumatatea terenului de tenis. Pozitionarea fileului este deosebit de importanta pentru ca terenul sa respecte standardele impuse de Federatia Internationala de Tenis, capetele fileului trebuie sa se gaseasca la cel putin 0,91 metri departare de marginile exterioare ale terenului (incluzand aici si marginile laterale pentru jocul de dublu) iar pilonii care sustin fileul trebuie sa aiba o inaltime de 1,07 metri. La mijlocul terenului, acolo unde fileul intersecteaza linia de centru, inaltimea fileului trebuie sa fie de 0,91 metri.

Coborand la nivelul solului, grosimea liniilor desenate trebuie sa fie de

 • 5 cm pentru linia de centru
 • intre 2,5 cm si 10 cm pentru cele doua linii de baza (liniile de fund)
 • intre 2,5 cm si 5 cm pentru toate celelalte linii ale terenului
   
  Iata mai jos schita unui teren de tenis standard, cu dimensiuni marcate pe imagine.
  Dimensiuni teren tenis

  Mai trebuie descrisa suprafata din jurul terenului de tenis de camp, nu-i asa? Daca lungimea efectiva a terenului este de 23,78 metri, Federatia Internationala recomanda o lungime totala a suprafetei amenajate de 37 de metri, adica cel putin 6,4 metri dincolo de fiecare linie de fund a terenului. In ceea ce priveste latimea, dimensiunea recomandata a incintei este de 18 metri, adica intre 3,50 si 3,65 metri suplimentari dincolo de marginile laterale ale terenului, necesare bineinteles jucatorilor pentru a ajunge la mingiile care trec de marginile terenului de tenis.
   

  Vezi si…